Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині продовжать оновлювати матеріально-технічну базу пожежних частин

На Харківщині продовжать оновлювати матеріально-технічну базу пожежних частин

Сьогодні відбулося підсумкове засідання колегії Головного управління ДСНС України в Харківській області. У заході взяли участь перший заступник голови Харківської ОДА Валентин Дулуб, голова постійної комісії обласної ради з питань екології, надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків Олександр Донський, перший заступник Харківського міського голови Андрій Парамонов, начальник Головного управління ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк.

«Ми традиційно щороку купуємо відповідну техніку, яка дуже потрібна нашим службам м. Харкова та області. Зараз ми складаємо такий перелік на 2014 рік. Ми це питання обговорювали на засіданнях Обласної комісії з надзвичайних ситуацій і на нарадах. Сьогодні необхідно відновити підрозділи місцевої пожежної охорони, які розташовані близько до населення та які швидше за всіх приїжджають в разі надзвичайних ситуацій. Місцева пожежна охорона повинна утримуватися за рахунок місцевих бюджетів та органів місцевого самоврядування. Найголовніша проблема - це створити не тільки відповідну матеріально-технічну базу, але й зробити так, щоб пожежний автомобіль міг під'їхати до відповідного місця, яке буде обладнано водозабором, гідрантами, необхідно набрати персонал і платити заробітну плату. Це великий комплекс робіт і витрат, який повинні взяти на себе селищна рада, районна адміністрація, райцентр», - повідомив Валентин Дулуб.

На початку наради кращим співробітникам Харківського гарнізону ДСНС вручили грамоти та подяки від Харківської обласної державної адміністрації, обласної та міської рад, а також нагороди від Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану.

Під час наради було проведено загальний огляд подій 2013 року. Були представлені і проаналізовані основні пожежі та надзвичайні ситуації, які виникли на Харківщині торік. Також в ході колегії Валентин Дулуб зазначив, що в Харківській області будуть продовжувати оновлювати матеріально-технічну базу пожежних частин.

Теги