Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочався семінар-тренінг «Як просто і ефективно провести консультації з громадськістю?»

Розпочався семінар-тренінг «Як просто і ефективно провести консультації з громадськістю?»

У Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України розпочався семінар-тренінг «Як просто і ефективно провести консультації з громадськістю?» для державних службовців. У семінарі беруть участь начальник відділу аналізу та моніторингу управління внутрішньої політики Департаменту масових комунікацій ХОДА Наталія Біркун, директор Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Вадим Ландсман, заступник директора ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України Володимир Нікітін, голова Громадської ради при ХОДА Ірина Давидова, співголова Координаційної ради з питань розвитку козацтва при Департаменті масових комунікацій ХОДА Валерій Рубан, а також фахівці структурних підрозділів Харківської ОДА, райдержадміністрацій, міськвиконкомів, голови Громадських рад при РДА та міськвиконкомах. Тренерами на семінарі є фахівці Українського незалежного центру політичних досліджень.

«Ми дякуємо обласній адміністрації за те, що сьогоднішній захід проводять у стінах Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Нам дуже приємна тематика заходу. Я думаю, що спілкування буде плідним, і після семінару ви всі поставите перед собою нові, цікаві завдання», - сказав Вадим Ландсман.

Начальник відділу аналізу та моніторингу управління внутрішньої політики Департаменту масових комунікацій ХОДА Наталія Біркун від імені директора Департаменту Вікторії Маренич та керівництва всієї ХОДА подякувала всім присутнім за те, що вони знайшли час і приїхали на семінар.

«Цим заходом ми відкриваємо цикл семінарів, які починає проводити наш Департамент, оскільки тема взаємодії з громадськістю виходить сьогодні на перший план. Ця тема завжди була важливою, але, на жаль, ніколи їй не приділялося достатньо уваги. Наш сьогоднішній семінар присвячений проведенню консультацій з громадськістю. Сподіваюся, ви отримаєте для себе багато нового і цікавого. Тому що це той аспект нашої діяльності, який веде до побудови громадянського суспільства, тієї моделі відносин між органами державної, місцевої влади та інститутами громадянського суспільства, які повинні нам дати можливість створити демократичну, розвинену, правову державу. Ми будемо вчитися разом і, я сподіваюся, що зуміємо розкрити тему і досягти тих цілей, які поставили перед собою», - сказала Наталія Біркун.

У першій частині семінару учасники обговорять аспекти організації консультацій з громадськістю та покроковий алгоритм проведення громадського обговорення, а також проаналізують окремі випадки проведення консультацій з громадськістю. У другій частині учасники обговорять суспільно-політичну ситуацію в регіоні і досвід роботи Громадської ради при ХОДА.