Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для участі у кінофестивалі «Харьковская сирень» подали заявки представники 51 країни

Для участі у кінофестивалі «Харьковская сирень» подали заявки представники 51 країни

Про це повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. Вона зазначила, що станом на 5 лютого 2014 року заявки на участь в VI Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень» подало 255 осіб з 51 країни. До відбіркового туру представлено 185 фільмів ігрового кіно, 47 фільмів документального кіно і 23 мультфільми. Селекційна комісія почне роботу наступного тижня, а результат буде оголошено у першій половині квітня.

«Кількість країн і учасників говорить про те, що деякі країни представлені не одним містом і декількома кінематографічними школами. По суті, це антологія світового кіномистецтва, тих шкіл, які представлені на сьогоднішній день, – зазначила Вікторія Маренич. – Минулого року на фестиваль було заявлено 33 країни, а в цьому – вже 51. Це дуже позитивна динаміка. Як і в минулі роки, роботи будуть оцінюватися в трьох жанрових напрямках: ігрове, документальне та анімаційне кіно. Найменше анімаційних робіт – 23, але і їх стає більше. У минулому багато було робіт від аніматорів з Татарстану, цього року є навіть аніме з Японії. Нам дуже цікаво дивитися, як розвиваються молоді кінематографісти, які напрямки їх творчого пошуку».

Директор Департаменту додала, що Україну представляє 5 міст: Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса, Сімферополь. Вона також повідомила, що традиційно на кінофестивалі буде працювати секція, присвячена Великій Перемозі.

Вікторія Маренич нагадала, що в 2014 році VI Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбудеться з 30 травня по 2 червня.

Довідка. Станом на 5 лютого 2014 року заявки на участь в VI Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень» подали представники таких країн: Австрія, Австралія, Азербайджан, Аргентина, Бангладеш, Білорусь, Болівія, Бразилія, Великобританія, Венесуела, Угорщина, Німеччина, Греція, Грузія, Єгипет, Ізраїль, Індія, Італія, Іспанія, Іран, Ірландія, Казахстан, Канада, Кіпр, Колумбія, Кувейт, Куба, Ліван, Малайзія, Нігерія, Нідерланди, Об'єднані Арабські Емірати, Перу, Польща, Португалія, Росія, Сербія, Словаччина, Словенія, Сирія, США, Тайвань, Таїланд, Туреччина, Україна, Філіппіни, Франція, Хорватія, Швеція, Естонія, Японія.