Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкрилася виставка «Мистецтво «Турбоатома» у житті Харкова»

У галереї «Бузок» відкрилася виставка «Мистецтво «Турбоатома» у житті Харкова»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрилася виставка «Мистецтво «Турбоатома» у житті Харкова», приуроченої до 80-річчя флагмана вітчизняного машинобудування. До експозиції увійшли близько 100 фотографій Сергія Бутка та Юрія Чуприни, які розкривають життя підприємства. Вони підібрані за 3 темами: сторінками історії; мистецтво, втілене в метал; майстерність їх рук.

За словами заступника генерального директора ВАТ «Турбоатом» Дмитра Нестеренка, харків'яни зможуть побачити роботу підприємства, яке прославляє Україну в 45 країнах світу. Виставка пов'язана не тільки з історією розвитку м.Харкова, України, а й світової енергетики.

«Доля нашого підприємства завжди була пов'язана з долею Харкова. Якщо Харків переживав воєнний час і евакуацію, то і підприємство наше евакуювалося, потім поверталося назад. Харків переживав важкі часи становлення незалежності, і підприємство теж. На щастя, йому вдалося вистояти в ці найважчі часи, і сьогодні «Турбоатом» знаходиться на підйомі. Ми збільшуємо в рази портфель замовлень, зростає кількість замовників, кадровий склад нашого підприємства. За 2013 рік він збільшився на тисячу осіб, і сьогодні становить майже 6 тис. осіб, заробітна плата зросла на 20%, що дуже приємно», - сказав він.

Також на виставці представлена ​​експозиція моделей турбін: макет турбіни - мільйонника КТ-1070-60/1500, макет гідротурбіни Дністровської ГАЕС, стенд лопаток останніх ступенів парових турбін, моделі робочих коліс, роторів, гідрозатворів та іншого турбінного устаткування.

Виставка триватиме до 12 лютого 2014 року.

Довідка. 21 січня 2014 року ВАТ «Турбоатом» виповнилося 80 років. Завод входить до числа провідних турбобудівних підприємств світу і спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового й іншого енергетичного обладнання. Турбіни ВАТ «Турбоатом» успішно працюють на електростанціях 45 -ти країн Європи, Азії, Америки та Африки. На заводі працює близько 6 тис. осіб, середня заробітна плата виробничих робітників становить 6107 грн.