Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

XXII зимові Олімпійські ігри в Сочі офіційно відкрито

XXII зимові Олімпійські ігри в Сочі офіційно відкрито

Президент України Віктор Янукович був присутній на урочистій церемонії відкриття XXII зимових Олімпійських ігор у місті Сочі. На чолі української делегації на параді учасників з Державним прапором пройшла найдосвідченіша спортсменка олімпійської збірної України - лижниця, бронзовий призер світової першості та переможниця етапів Кубка світу Валентина Шевченко. За спортсменкою слідували Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, президент НОК України Сергій Бубка, шеф місії на Іграх XXII Олімпіади Ніна Уманець і наші олімпійці.

В Олімпіаді беруть участь спортсмени з 88 країн світу. Вони поборються за нагороди в таких видах спорту: біатлон, бобслей, гірські лижі, керлінг, лижне двоборство, лижні гонки, стрибки на лижах з трампліну, санний спорт, скелетон, швидкісний біг на ковзанах, сноубординг, фігурне катання, фристайл, хокей і шорт-трек. Всього буде розіграно 98 комплектів нагород.

Україну представлять на Олімпіаді 43 спортсмена в 9 видах спорту. Харківську область представляє п’ять спортсменів – три біатлоніста та два спортсмена у лижних гонках.