Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року будуть продовжені всі програми, спрямовані на підвищення соціального захисту ветеранів

Цього року будуть продовжені всі програми, спрямовані на підвищення соціального захисту ветеранів

Про це заявила в.о. Міністра соціальної політики Наталія Королевська в ході всеукраїнської селекторної наради з керівниками обласних управлінь соціального захисту та громадських організацій ветеранів. «Соціальний захист інвалідів війни, ветеранів, учасників бойових дій був і залишається серед пріоритетів Мінсоцполітики. Від усіх без винятку областей я вимагаю реальну спільну роботу, спрямовану на вирішення конкретних проблем і допомогу конкретним людям», - сказала в.о. Міністра.

Також Наталія Королевська підкреслила, що управління соціального захисту повинні бути уважними до кожного звернення ветеранів. Одночасно вона звернулася з проханням до організацій ветеранів постійно контролювати ситуацію на місцях. «Прошу вас у цьому питанні бути очима і вухами Міністерства. Як тільки бачите недоробки - прохання відразу сигналізувати», - попросила в.о. Міністра.

Наталія Королевська зазначила, що в нинішньому році будуть продовжені всі програми, спрямовані на підвищення соціального захисту ветеранів, які були розпочаті раніше. Зокрема, в 2013 році на 10% були підвищені виплати до 5 травня, пенсії інвалідів війни ІІ та ІІІ груп (тепер вони отримують пенсії не нижче 2705 грн.), а санаторно-курортним лікуванням було забезпечено 23 тис. ветеранів. «Соціальний захист ветеранів, учасників бойових дій - серед тих питань, які тримаємо на особливому контролі. Ми повинні забезпечити адресність надання допомоги та при будь-яких умовах шукати рішення в інтересах людей. Я вважаю, це обов'язком держави», - підкреслила вона.