Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 1 квітня мають бути заповнені соціальні паспорти ветеранів по всій Україні

До 1 квітня мають бути заповнені соціальні паспорти ветеранів по всій Україні

Таке доручення дала в.о. Міністра соціальної політики України Наталія Королевська під час селекторної наради з регіонами щодо підготовки до відзначення 25-річниці виведення військ з Афганістану та 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. «Ветерани – це особливі люди, які пережили найстрашніше. Вони не так часто щось просять. Вони набагато менше скаржаться, ніж дехто. Але це не означає, що потрібно закрити очі на їхні проблеми. Ми повинні мобілізуватися і зробити все заплановане, щоб люди реально відчули, що про них піклуються. А тому усі паспорти мають бути заповнені до 1 квітня», – наголосила вона.

В.о. Міністра зазначила, що на сьогодні заповнено близько 300 тис. паспортів, або 27% від запланованої кількості. «Це ті паспорти, де наші фахівці не тільки працювали з базами даних, а відвідували ветеранів, на власні очі бачили умови проживання і потреби. А загалом територіальними центрами соціального обслуговування повністю або частково опрацьовано 41% паспортів», – сказала Наталія Королевська.

За її словами, далі розпочнеться найвідповідальніша частина роботи – забезпечення лікування та догляду ветеранів, поліпшення побутових умов. Тому вона звернулася до організацій ветеранів з проханням проконтролювати стан справ із заповненням соціальних паспортів на місцях.