Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрилася виставка «Константінос Кавафіс. Життя і творчість»

У Харкові відкрилася виставка «Константінос Кавафіс. Життя і творчість»

Сьогодні у виставковій залі Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна відбулося відкриття планшетної виставки «Константінос Кавафіс. Життя і творчість» (1863-1933). У заході взяли участь голова громадської організації Харківське міське товариство «Геліос» Георгій Майшмаз, члени товариства «Геліос», представники національно-культурних організацій, викладачі та студенти ХНУ ім. Каразіна та Харківського національного педагогічного університету.

«Дорогі друзі! Ми раді вітати вас на фотовиставці, присвяченій грецькому поету Константіносу Кавафісу, його життєвому і творчому шляху. Цей захід проводиться в рамках проекту «Афінські вечори», і ми дуже раді, що сьогодні знову можемо поділитися з нашими земляками такою великою подією, розповісти про цю дивовижну людину, про прекрасного поета, творчість якого актуальна і зараз», – звернулася до присутніх заступник голови громадської організації Харківське міське товариство «Геліос» Алла Френкель.

У ході відкриття виставки гості змогли подивитися документальний фільм про життя Константіноса Кавафіса, а також побачити фотографії поета і членів його сім'ї, особисті записки і багато іншого.

Довідка. Константінос Кавафіс - один з видатних грецьких поетів, з ім'ям якого пов'язують уявлення про літературу Греції нового часу. Він писав про класичні Афіни, Візантійську імперію, грецькі громади в Європі та Єгипті.