Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулися заходи, присвячені 25-річчю виведення Радянських військ з Афганістану

У Харкові відбулися заходи, присвячені 25-річчю виведення Радянських військ з Афганістану

Сьогодні в Харкові відбулася Міжнародна науково-практична конференція, присвячена 25-річчю виведення Радянських військ з Афганістану. У її роботі взяли участь ветерани СБУ-учасники бойових дій в Афганістані з 10 областей України, АР Крим та м. Бєлгорода (Росія), Генеральний консул РФ Сергій Семенов, заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА - начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова, курсанти Інституту підготовки юридичних кадрів для СБУ.

Як зазначила Ольга Дутова, 2014 рік оголошено в Україні Роком учасників бойових дій на території інших держав. Також це рік 70-річчя визволення України від фашистських загарбників. У поєднанні цих дат закладено важливий сенс наступності поколінь захисників Вітчизни, збереження історичної правди. Харківська обласна державна адміністрація постійно працює з ветеранами, афганцями, приділяє велику увагу як їх соціальної підтримці, так і патріотичному вихованню молоді.

«У Харківській області було створено організаційний комітет з підготовки та проведення Року учасників бойових дій на території інших держав. До його складу увійшли керівники громадських організацій воїнів-інтернаціоналістів і департаментів, управлінь ХОДА. Комітет очолив голова ХОДА Михайло Добкін. У грудні минулого року відбулося перше засідання оргкомітету, на якому був підготовлений план проведення заходів. Він включає величезну кількість заходів: проведення відкритих уроків у школах, показ документальних фільмів, проведення виставок та конференцій. Така системна робота ведеться постійно, проте Рік учасників бойових дій на території інших держав додає трохи інші акценти, збільшення фінансування, в тому числі і на медичне обслуговування», - сказала Ольга Дутова.

Довідка. 13 лютого 2014 року у всіх областях буде проведено Всеукраїнський телевізійний марафон; в ХОДА запланований урочистий прийом, на якому будуть вручені нагороди сім'ям загиблих та воїнам-афганцям.

15 лютого у сквері на вулиці Культури відбудеться покладання квітів до Пам'ятника воїнам- афганцям і невеликий мітинг, в храмах Харківської області відслужать молебні.