Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створена Рада керівників національно-культурних товариств Харківської області

Створена Рада керівників національно-культурних товариств Харківської області

Сьогодні відбулося перше засідання Ради керівників національно-культурних товариств Харківської області при Департаменті масових комунікацій ХОДА. У заході взяла участь заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова та представники національно-культурних товариств та об’єднань регіону.

«Мені б дуже хотілося, щоб створення Ради керівників національно-культурних товариств Харківської області об’єднало національно-культурні товариства та об’єднання регіону. Щоб усі ми разом мали змогу плідно працювати над вирішенням важливих для вас питань», - звернулася до присутніх Ольга Дутова.

Основним завданням Ради керівників національно-культурних товариств Харківської області є аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні, висловлення громадської думки з питань формування та реалізації державної політики, налагодження співпраці з громадськістю, сприяння консолідації та розвитку української нації, забезпечення прав національних меншин.

Співголовами Ради керівників національно-культурних товариств Харківської області при Департаменті масових комунікацій ХОДА обрано директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторію Маренич та голову правління Харківського міського національно-культурного товариства казахів «Бірлик» Макку Каражанову. Рада складається із 34 національно-культурних товариств, які будуть працювати у 6 секторах (комітетах): освіти і культури, з роботи з ветеранами, співпраця з громадськими організаціями, охорона здоров’я і соціальні питання, міжнародна діяльність, із захисту прав людини. Також під час наради було намічено план роботи на I квартал 2014 року.