Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська філармонія та Історичний музей будуть взірцем забезпечення доступу для людей з особливими потребами

Харківська філармонія та Історичний музей будуть взірцем забезпечення доступу для людей з особливими потребами

Для забезпечення безперешкодного доступу до закладів культури Харківщини за останні роки з бюджету області було виділено близько 100 тисяч грн. Про це сьогодні сказав під час відеоконференції на тему «Доступ людей з обмеженими можливостями до закладів культури» директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

За його словами, з 2010 року фактично в усіх установах культури, де проводяться капітальні або поточні ремонти, передбачається забезпечення умов вільного доступу для людей з особливими потребами. 216 закладів культури вже облаштовані пандусами, кнопками виклику, спеціалізованими туалетами. Проте, два об’єкти, будівництво яких триває зараз у Харкові, можуть стати взірцем сучасного закладу культури. Так проект реконструкції Харківського історичного музею враховує оснащення найсучаснішими ліфтами для того, щоб інваліди-візочники могли без сторонньої допомоги відвідувати експозиції музею на всіх 4 поверхах. Другий об’єкт – Харківська філармонія.

«Проектно-кошторисна документація на будівництво філармонії враховує всі питання, пов'язані із забезпеченням вільного доступу всіх категорій відвідувачів цього закладу. Це не тільки вхідні групи, ліфти і спеціально обладнані санвузли, а й спеціальні місця в глядацькій залі. По закінченню будівництва ми отримаємо об'єкт культури навіть не всеукраїнського, а європейського рівня. І навіть у країнах Європи на пальцях можна перерахувати такі об'єкти. Дуже приємно, що м.Харків може собі це дозволити», - сказав він.