Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У розвиток матеріально-технічної бази госпіталю для інвалідів війни за 3 роки вкладено майже 14 млн.грн.

У розвиток матеріально-технічної бази госпіталю для інвалідів війни за 3 роки вкладено майже 14 млн.грн.

Як зазначив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан, на виконання доручення Президента України Віктора Януковича з весни 2010 року Обласний госпіталь для інвалідів війни перебуває під особистим патронатом голови облдержадміністрації Михайла Добкіна. «З цього часу в установі почалися серйозні зміни. Всього з 2010 року в розвиток матеріально-технічної бази госпіталю (ремонтні роботи, реконструкція, заміна комунікацій, заміна елементів інфраструктури, заміна значної кількості медичного обладнання) спрямовано майже 14 млн. грн.: приблизно 50% це ресурси державного бюджету, 50% це обласний бюджет. Крім того, останні три роки неухильно виконується постанова Кабінету Міністрів України про норми лікування та харчування. Нагадаю, що тут на ліжко-день виділяється 40 грн. на лікування та 35 грн. на харчування на 1 пацієнта», - підкреслив Олександр Галацан.

Головний лікар госпіталю Юрій Федченко подякував керівництву країни та області за увагу до установи і зазначив, що в ній створені умови, які відповідають всім сучасним нормам і вимогам.

«У нас з'явилося відділення реанімації. Без нього були обмежені можливості проведення оперативного лікування. Зовсім інакше організовано та оснащено наше центральне стерилізаційне відділення, яке забезпечує дотримання всіх санітарно-гігієнічних норм. Створено фактично нове приймальне відділення. З'явилося відділення бальнеології, яке користується дуже великим попитом і дає хороший лікувальний ефект. Зовсім інакше організовано фізіотерапевтичне відділення. Раніше воно було розкидано по окремих кабінетах на різних поверхах. Сьогодні це відділення є єдиним блоком і оснащено сучасним обладнанням. Також зазнав змін операційний блок. Він оснащений новою системою вентиляції і кондиціювання повітря, нової наркозно-дихальної апаратурою, операційними столами і світильниками», - зазначив Юрій Федченко.