Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині суттєво оновлено парк діагностичної апаратури

На Харківщині суттєво оновлено парк діагностичної апаратури

В рамках реалізації в регіонах завдань Президента України щодо забезпечення доступної медичної допомоги та медичного обслуговування для населення, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров`я, зокрема у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань на Харківщині оновлюється парк діагностичної апаратури. Про це в програмі «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Олександр Галацан. «Зараз на Харківщині, як і в різних регіонах, створені центри первинної медико-санітарної допомоги, до складу яких увійшли сімейні лікарі, дільничний терапевт та педіатри. Вся діагностична база залишилась на вторинному рівні медичної допомог - в центральних районних, міських лікарнях. Тому ми бачимо певний алгоритм: центр первинної допомоги, лікарі первинного контакту, первинна бесіда з хворим, оцінка ситуації, а потім скерування його для обстеження на вторинний рівень», - розповів Олександр Галацан.

Також він зазначив, що для якісного обстеження на вторинному рівні має бути сучасна ультразвукова і рентген-апаратура. Це ті складові, які дозволять своєчасно виявити онкологічну патологію.

«На Харківщині за останні два роки замінено майже 80 рентген-апаратів на цифрові сучасні комплекси, які є дуже високоточними. Тому ми змогли саме зараз показати позитивні результати по боротьбі з туберкульозом, який також залежить від точної і достовірної рентген діагностики. Також ми дуже активно зараз оновлюємо парк ультразвукової техніки», - повідомив Олександр Галацан.