Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ветерани афганської війни ніколи не приєднаються до тих, хто зраджує пам'ять наших батьків і дідів

Ветерани афганської війни ніколи не приєднаються до тих, хто зраджує пам'ять наших батьків і дідів

Про це сьогодні сказав керівник Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков. Він зазначив, що афганці глибоко стурбовані хвилею агресії, яка охопила країну останнім часом.

«Одного разу ми вже втратили свою батьківщину, втратили Радянський Союз. А все також починалося з мирних демонстрацій. Ми не хочемо, щоб історія повторилася, не хочемо, щоб наша молода незалежна країна припинила своє існування. А це цілком можливо, якщо політикани, які зарвалися, не зупиняться у своєму пориві будь-якими способами прорватися до влади. Україна знаходиться на межі громадянської війни. Повірте, ми знаємо, про що говоримо: ми 9 років перебували в країні, яку роздирали громадянські протистояння. Необхідно зупиниться. Знайти будь-який компроміс для створення держави, де правитимуть мир, спокій і взаєморозуміння. Ми всі громадяни однієї країни, яка має велику історію, і ми впевнені, що у нашої держави - велике майбутнє» , - сказав Володимир Рижков.

Керівник Харківської обласної організації воїнів-афганців також звернувся до представників іноземних держав.

«Не будьте дволикими. У своїх країнах ви досить жорстко боретеся з проявами ксенофобії і нацизму. Ваші батьки і діди - американці, англійці, поляки та інші народи - разом з нашими батьками і дідами знищили фашизм. Не закривайте очі на те , що багато українських опозиціонерів сьогодні сіють насіння фашизму і національної ворожнечі . І ще я хочу підкреслити. За минулі 2 місяці деякі політичні сили приписали собі афганців. І я хочу заявити: ми, ветерани афганської війни, ніколи не будемо з тими, хто зраджує пам'ять наших батьків і дідів. З тими, хто глумиться над ветеранами-фронтовиками. Ми завжди були, є і залишаємося з народом», - підкреслив Володимир Рижков.

Теги