Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Влада зробила кроки, що дозволяють припинити ескалацію напруженості і стати на мирний переговорний шлях

Влада зробила кроки, що дозволяють припинити ескалацію напруженості і стати на мирний переговорний шлях

Підписавши Закон «Про амністію», влада пішла на безпрецедентний компроміс, що дозволяє сьогодні зробити багато кроків до того, щоб люди, які сьогодні з різних причин приймають участь в різних майданах, відчули себе у безпеці. Тепер хід за опозицією. Таку думку висловив в ході телемарафону «Відкрита студія» на телеканалі "Перший національний" заступник голови ХОДА Євген Савін.

«На жаль, сьогодні дуже складно зрозуміти, хто буде розмовляти з людьми. Кількість лідерів опозиції збільшується. З'явилися нові лідери праворадикального спрямування, які заявляють про свій вплив на  "майдан". Але вміння політика в тому і полягає, щоб відійти від радикальних позицій, знайти і побачити перспективу розвитку, а не загибелі. Піти до людей і все-таки припинити цю ескалацію напруженості і  стати на більш мирний переговорний шлях. Влада сьогодні зробила ці кроки», - сказав він.

На думку віце-губернатора, перше, з чого повинні почати всі жителі країни, влада і опозиція, знайти примирення у себе в душі, не шукати ворогів.

«Та кількість ненависті і агресії, яка сьогодні притаманна жителям України в різних регіонах, не дозволяє говорити про нормальне майбутнє. Ми повинні піти від цієї ненависті і повернутися до любові до своєї країни, любові до свого ближнього. Саме таку позицію займають люди - трудівники Південного Сходу України, який продовжує стабільно працювати. Але їх думка, на жаль, багатьма телевізійними каналами не завжди висвітлюється об'єктивно», - сказав Євген Савін.