Громадська рада при ХОДА та ДП «Харківстандартметрологія» оприлюднили перші результати експертиз продовольчих товарів
Сьогодні відбувся семінар робочої групи Громадської ради при Харківській ОДА, що діє в рамках Угоди про співробітництво з проведення споживчої експертизи товарів і послуг у Харківській області, на тему «Сучасні продукти харчування та якість життя».
Як зазначила голова Громадської ради при Харківській ОДА Ірина Давидова, в жовтні 2013 року була укладена чотиристороння Угода про співробітництво з проведення споживчої експертизи товарів і послуг в Харківській області.
«Одним з напрямків діяльності робочої групи є саме наше власне навчання - як проводити експертизу, як брати участь у цьому проекті. Тема сьогоднішнього семінару дуже актуальна. Я сподіваюся, що з часом, в тому числі і завдяки проведенню експертиз, нам вдасться якомога більшій кількості представників громадськості донести важливість даного питання», - сказала Ірина Давидова.
У ході реалізації Угоди були проведені експертизи якості вершкового масла, молока і рибних пресервів. В результаті експертиз, зазначила начальник відділу стандартизації ДП «Харківстандартметрологія» Вікторія Музиченко, 50% зразків вершкового масла, 85% рибних пресервів і майже 70% молока не відповідають вимогам нормативних документів.
«Наступними продуктами, які ми плануємо перевірити на якість, будуть сметана і ковбаси», - сказала Вікторія Музиченко.
Також учасникам семінару провели екскурсію по лабораторії ДП «Харківстандартметрологія». Зокрема, вони відвідали відділення фізико-хімічних методів випробувань, відділення мікробіології, ГМО і групу хроматографії.
Більш детальну інформацію про результати експертиз продовольчих товарів дивіться на сайті ДП «Харківстандартметрологія».