Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадська рада при ХОДА та ДП «Харківстандартметрологія» оприлюднили перші результати експертиз продовольчих товарів

Громадська рада при ХОДА та ДП «Харківстандартметрологія» оприлюднили перші результати експертиз продовольчих товарів

Сьогодні відбувся семінар робочої групи Громадської ради при Харківській ОДА, що діє в рамках Угоди про співробітництво з проведення споживчої експертизи товарів і послуг у Харківській області, на тему «Сучасні продукти харчування та якість життя».

Як зазначила голова Громадської ради при Харківській ОДА Ірина Давидова, в жовтні 2013 року була укладена чотиристороння Угода про співробітництво з проведення споживчої експертизи товарів і послуг в Харківській області.

«Одним з напрямків діяльності робочої групи є саме наше власне навчання - як проводити експертизу, як брати участь у цьому проекті. Тема сьогоднішнього семінару дуже актуальна. Я сподіваюся, що з часом, в тому числі і завдяки проведенню експертиз, нам вдасться якомога більшій кількості представників громадськості донести важливість даного питання», - сказала Ірина Давидова.

У ході реалізації Угоди були проведені експертизи якості вершкового масла, молока і рибних пресервів. В результаті експертиз, зазначила начальник відділу стандартизації ДП «Харківстандартметрологія» Вікторія Музиченко, 50% зразків вершкового масла, 85% рибних пресервів і майже 70% молока не відповідають вимогам нормативних документів.

«Наступними продуктами, які ми плануємо перевірити на якість, будуть сметана і ковбаси», - сказала Вікторія Музиченко.

Також учасникам семінару провели екскурсію по лабораторії ДП «Харківстандартметрологія». Зокрема, вони відвідали відділення фізико-хімічних методів випробувань, відділення мікробіології, ГМО і групу хроматографії.

Більш детальну інформацію про результати експертиз продовольчих товарів дивіться на сайті ДП «Харківстандартметрологія».