Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Межі програми розвитку міжрегіонального співробітництва Харківської області планується розширити

Межі програми розвитку міжрегіонального співробітництва Харківської області планується розширити

Сьогодні в ході засідання експертного круглого столу «Програма розвитку міжнародного співробітництва Харківської області до 2016 року: міжрегіональне та транскордонне співробітництво» заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов, говорячи про розвиток сфери прикордонного та міжнародного співробітництва, зазначив, що основний акцент ОДА та обласна рада робить на проектний підхід у реалізації цієї програм.

«Ми говоримо про проведення конкурсу, в рамках якого будуть визначені пріоритетні проекти, які в подальшому будуть просуватися і, можливо, фінансуватимуться за рахунок обласного та державного бюджетів. У Міністерства регіонального розвитку є відповідна програма, і фінансування за цією програмою передбачено з держбюджету. А Харківська область є саме тим суб'єктом, який може рекомендувати регіональні програми для такого фінансування», - сказав Денис Ткачов.

Також заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА підкреслив, що активізація роботи в цьому напрямку дасть можливість залучати гранти міжнародних організацій. Крім того, планується розширити межі програми і залучати до співпраці партнерів не тільки з Бєлгородської області, а й з різних областей Росії, які не мають кордону безпосередньо з Харківською областю.

«І дуже важливо посилення ролі органів місцевого самоврядування у цьому процесі, оскільки саме органи місцевого самоврядування мають статус, який дозволяє їм бути самостійними гравцями на ринку міжнародного співробітництва. І завдання обладміністрації допомогти місцевому самоврядуванню в такому розвитку», - сказав Денис Ткачов.