Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проект «Програми розвитку міжнародного співробітництва Харківської області до 2016 року» буде винесено на розгляд обласної ради у березні

Проект «Програми розвитку міжнародного співробітництва Харківської області до 2016 року» буде винесено на розгляд обласної ради у березні

Сьогодні у Харківському національному університеті імені В.Каразіна відбулося засідання експертного круглого столу «Програма розвитку міжнародного співробітництва Харківської області до 2016 року», в рамках якого відбулося громадське обговорення концепції розвитку міжрегіональних відносин та прикордонного співробітництва Харківського регіону. У ньому взяли участь представники Харківської облдержадміністрації, радник губернатора Бєлгородської області РФ з питань приграничної співпраці Микола Забара, науковці, члени Громадської ради при ХОДА, а також представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Харківській області.

За словами заступника директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальника управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Дениса Ткачова, концепція програми, яка багато в чому визначатиме міжнародний розвиток Харківської області до 2016 року, винесена на таке широке обговорення вперше.

«Харківська область є досить активним учасником міжнародних відносин. За 2013 рік у нас було проведено більше 70 зустрічей на офіційному рівні з представниками дипломатичного корпусу, представниками регіонів-партнерів, інвесторів. Програма покликана оптимізувати вже існуючі в області три програми: підвищення експортного потенціалу; залучення іноземних інвестицій; транскордонного співробітництва. Із залученням громадськості регіону ми хочемо запропонувати нові підходи до актуалізації цілей і завдань, напрямків роботи та приведення їх у відповідність з тими викликами часу, які ми спостерігаємо зараз», - сказав Денис Ткачов.

Протягом лютого всі учасники круглого столу зможуть надати свої пропозиції до концепції програми. У березні 2014 року проект «Програми розвитку міжнародного співробітництва Харківської області до 2016 року» буде винесено на розгляд Харківської обласної ради.