Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Козацькі організації Харківщини формують загони з охорони громадського порядку

Козацькі організації Харківщини формують загони з охорони громадського порядку

Сьогодні відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку козацтва при Департаменті масових комунікацій ХОДА, де обговорювалося питання формування на базі козацьких організацій Харківщини загонів з охорони громадського порядку. У засіданні взяли участь директор Департаменту масових комунікацій, співголова Координаційної ради Вікторія Маренич, директор Юридичного департаменту ХОДА Артур Мартін, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, співголова Координаційної ради, генерал-майор Українського реєстрового козацтва Валерій Рубан, керівники козацьких організацій Харківщини та представники Громадської ради при ХОДА.

«Сьогодні перше засідання нашої Координаційної ради, але саме життя підказує нам, яке основне питання стоїть на порядку денному. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звертається до вас з пропозицією, яку самі козаки неодноразово підтримували. У зв'язку з тим, що харківська міліція дещо знекровлена несенням служби в столиці України, він виступає з ініціативою організувати спільне патрулювання, яке було б спрямоване на захист, перешкоджання безладів і встановлення миру. На сьогоднішній день важливішого питання, ніж охорона безпеки та порядку, немає», – підкреслила Вікторія Маренич.

Артур Мартін зазначив, що в статутах багатьох козацьких організацій передбачений такий пункт, як охорона громадського порядку. В даний час ведеться підготовка документів для того, щоб юридично правильно оформити створення патрулів, які виступлять на підтримку порядку і законності. Питання реєстрації відповідної структури буде вирішено найближчим часом.

«Ми почали роботу із створення козацького патруля ще в листопаді. Зараз представники трьох козацьких організацій рішенням Харківського міського голови вже залучені для охорони порядку у Харкові. Я думаю, кожен загін слобожанського козацтва в змозі сформувати подібний громадський підрозділ, екіпірувати його і приступити до роботи», – зазначив Валерій Рубан.

Теги