Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звернення Президента до Українського народу у зв'язку з Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту

Звернення Президента до Українського народу у зв'язку з Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту

Дорогі співвітчизники! 27 січня минає 69 років від дня, коли війська Першого Українського фронту звільнили бранців концентраційного табору «Аушвіц-Біркенау» поблизу польського міста Освенцим. Жахлива правда про цю та інші «фабрики смерті» вразила світ і наочно продемонструвала наслідки реалізації нацистської ідеології, заснованої на расовій ненависті та зневазі до людини.

Як уособлення лютого антисемітизму і ксенофобії Голокост став символом страждань єврейського народу. Лише на українській землі від рук нацистів загинули сотні тисяч його представників.

Ушановуючи їх пам'ять, ми згадуємо про героїзм українців, які із ризиком для життя рятували євреїв від знищення у Бабиному Яру чи інших місцях масових розстрілів.

Сучасний світ багатий розмаїттям націй, культур та конфесій, однак і нині у ньому часто бракує взаємоповаги та толерантності. Тож з усією відповідальністю перед прийдешніми поколіннями маємо відстоювати принципи мирного співіснування, утверджувати злагоду і терпимість у суспільстві.