Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 20 тисяч мешканців Харківської області потребують поліпшення житлових умов

Близько 20 тисяч мешканців Харківської області потребують поліпшення житлових умов

У рамках виконання постанови Кабінету Міністрів України в Харківській області 1 жовтня 2013 було завершено формування Реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Про це під час селекторної наради розповів директор Департаменту містобудування та архітектури Михайло Рабінович. «За результатами спільної роботи органів місцевого самоврядування, підприємств, організацій, які ведуть квартирний облік та Харківського регіонального управління Фонду сприяння молодіжному будівництву, було встановлено, що із загальної кількості (53 тис. 422 людини) 19 тис. 907 осіб підлягає реєстрації, які перебувають на квартирному обліку в державному фонді, в т.ч. 214 знову поставлених на квартоблік в 2013 році. 9тис. 218 перебувають на квартирному обліку в кооперативному фонді (вони до Реєстру не вносяться ). Органами місцевого самоврядування, підприємствами, які ведуть квартоблік, в 2013 році знято з обліку 24тис. 510 громадян. До цієї категорії належать громадяни, які поліпшили свої житлові умови, змінили місце проживання, не проходили щорічну перереєстрацію більше 10 років», - повідомив Михайло Рабінович.

На сьогоднішній день прийнято 15 тис. 540 реєстраційних форм, що становить 78,1 % від кількості форм підлягають реєстрації. Директор Департаменту зазначив, що показник Харківської області в загальнодержавному масштабі з цього питання - 4 місце.

«Формування Єдиного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, дозволило провести повну інвентаризацію справ громадян, які стоять на квартирному обліку, систематизувати та впорядкувати квартирну чергу», - сказав Михайло Рабінович.

«Хочу всім главам адміністрацій та органам місцевого самоврядування сказати спасибі за виконану роботу. Ви зробили дуже велику справу. Тому що ті, хто цього не зробив, будуть мати дуже великі проблеми у зв'язку з вирішенням питань, пов'язаних з реалізацією тих чи інших житлових програм, які є і в області, і в цілому по країні. Тільки по лінії держави на сьогоднішній день реалізується 7 різних програм, які пов'язані з постановкою на облік і де в обов'язковому порядку вимагають довідку з єдиного Реєстру. Те, що Харківська область практично у всіх районах та містах, окрім Харкова, виконали таку роботу на 100% і поставили людей на облік, дуже добре», - сказав перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Дулуб.