Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині повністю виплачена соціальна допомога на дітей та допомога малозабезпеченим сім’ям

На Харківщині повністю виплачена соціальна допомога на дітей та допомога малозабезпеченим сім’ям

Станом на 24 січня соціальна допомога на дітей та допомога малозабезпеченим сім’ям Харківщини за січень виплачена в повному обсязі. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Профінансовано 157,5 млн.грн. (100%), що на 7,9 % більше аналогічного періоду попереднього року.

«Державна допомога сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасова державна допомога дітям виплачується щомісяця через поштові відділення зв'язку за місцем проживання або через уповноважені банки, відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2002 року № 256. Даною постановою визначено граничний термін проходження коштів, після їх отримання Департаментом фінансів облдержадміністрації, до 9 операційних днів для обробки та перерахування коштів на виплату допомог одержувачам», - зазначив Ігор Шурма.

Довідка. Державною підтримкою у вигляді соціальної допомоги на дітей та допомоги малозабезпеченим сім'ям станом на 01.01.2014 в Харківській області охоплено більше 200 тисяч осіб. Зокрема отримують допомогу: по вагітності та пологам - 1,7 тис. осіб; при народженні дитини - 58,3 тис. осіб; по догляду за дитиною до 3-х років - 68,5 тис. осіб; одинокі матері - 40,1 тис. осіб; на дітей під опікою чи піклуванням - 2,3 тис. осіб; при усиновленні - 0,2 тис. осіб; тимчасову (аліменти) - 4,1 тис. осіб; малозабезпечені сім'ї - 7,7 тис. осіб; інваліди з дитинства та діти-інваліди - 19,5 тис.осіб; на дітей-сиріт - 1,1 тис. осіб.