Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Події в Києві - це не стихійні, а підготовлені дії

Події в Києві - це не стихійні, а підготовлені дії

Про це сьогодні в ефірі круглого столу «Хто пише сценарій подій у Києві?» на ХОД ТРК заявив політолог Валерій Рубан. Він зазначив, що за два місяці «майдан» нічого не вирішив. Опозиція не використовувала мирні форми боротьби. Замість цього вони перейшли до агресивних, екстремістських дій.

«Зрозуміло, що події в Києві - це не стихійні дії. «Майдан» справді є неоднорідним. Він нагадує айсберг. Нагорі є ліберали, просто роззяви, громадяни. Але є й ті, які знаходяться в тіні. Це той же Правий сектор, «Тризуб» Степана Бандери, бойовики партії «Свобода», «Братство» Дмитра Корчинського і плюс екстремістськи налаштована молодь. Але за цим усім стоїть підготовка. Проте, коли країна була поставлена ​​на межу початку громадянської війни, розколу суспільства, стало зрозуміло, що обом сторонам треба відступати і починати переговори. Але виникла проблема - з ким домовлятися? Або з трьома лідерами, які не контролюють суспільство, або з підпільними організаціями», - сказав Валерій Рубан.

Також він підкреслив, що агресивна поведінка мітингувальників у Києві починає поширюватися на всю країну. «Вже захоплені 4 будівлі обласних адміністрацій. А що таке захоплення державних установ? Це вже далеко не мирна акція протесту», - зазначив Валерій Рубан.

Теги