Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відбулася публічна лекція, присвячена американському кінематографу

У галереї «Бузок» відбулася публічна лекція, присвячена американському кінематографу

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» 22 січня в рамках проекту «Харьковская сирень Р. S.» відбулася відкрита лекція кінознавця, члена Національної спілки кінематографістів України і гільдії кінознавців і кінокритиків Росії, кандидата мистецтвознавства Володимира Миславського. Лекція була присвячена американському кінематографу 60-70-х років. За словами Володимира Миславського, це стрічки, які знімалися великими майстрами, вони вважаються витвором мистецтва і вплинули на багатьох відомих режисерів.

«Наші глядачі про чималу кількість фільмів дізналися вперше, вони познайомилися з тими тенденціями, які розвивалися в американському кінематографі в 60-70-х роках. Саме 60-ті роки були дуже цікавим періодом, коли в США був скасований Кодекс Хейса і кінематографісти отримали відносну свободу. Вони почали знімати картини, які мали під собою філософську платформу і змушували людей замислюватися. Великий вплив на американських режисерів мали сексуальна та Китайська революція, рух хіпі. Іншими словами - цей кінематограф був несхожий на продукцію американського кіно до 60-х років», - сказав Володимир Миславський.

Також він зазначив, що серед молодих режисерів «нового покоління», яким вище керівництво в ті роки вирішило надати шанс показати свої здібності, виявилися Джордж Лукас, Стівен Спілберг, Майкл Ніколс. Саме фільм «Випускник» Майкла Ніколса був продемонстрований слухачам лекції, головним роль в якому зіграв Дастін Хоффман.