Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків'янам, які поїхали відстояти свою громадянську позицію до Києва, погрожували люди в масках

Харків'янам, які поїхали відстояти свою громадянську позицію до Києва, погрожували люди в масках

Про це сьогодні розповіли жителі Харківщини, які поїхали до столиці висловити підтримку Президенту України Віктору Януковичу і взяти участь у мирній акції в Маріїнському парку. За словами одного з учасників поїздки Михайла Литвинова, сьогодні близько 6 ранку приблизно 100 людей на двох автобусах приїхали в Київ, щоб висловити свою незгоду з тим, що відбувається в столиці України.

«На перетині вулиці Старонаводницької і вулиці, яка піднімається до Батьківщини-матері, з усіх боків нас оточили автомобілі та перегородили дорогу. З них почали вискакувати молоді люди в масках, з бітами і підступати до наших автобусів. Кожен з автобусів оточило близько 200 осіб. Спочатку вони підійшли до першого автобусу, почали бити по ньому кийками і палицями. Потім підійшли до другого автобусу. Водій трохи відкрив вікно, щоб запитати - в чому справа, чому людям заблокували проїзд, на що його через відчинене вікно почали бити палицями. Він закрив вікно, тоді люди в масках почали бити по лобовому склу. Добре, що скло витримало і не розбилося. Люди в масках почали погрожувати водієві, щоб він відкрив двері в автобус. Після чого кілька людей зайшли в автобус з кийками. У однієї людини в масці був пістолет, він тримав палець на спусковому гачку і так ходив автобусом, наставляючи пістолет на людей. За ним зайшов молодий чоловік з гранатою в руці. Ці люди обзивали нас «тітушкамі» і «москалями». Це при тому, що з 98 осіб більше половини автобуса - жінки. Також нам говорили, що якщо ми ще раз з'явимося в Києві, автобус підпалять. Самі вони називали себе киянами», - розповів Михайло Литвинов.

«Ми розгорнули автобуси. До виїзду з Києва нас супроводжували два автомобілі «киян», - підкреслив Михайло Литвинов.

«Ми підтримуємо політику нашого Президента, оскільки ми обирали саме його. Ми за мирну акцію. Ми їхали в Київ на мирний мітинг на підтримку Віктора Януковича і проти розвалу України. Але ці молодчики, які ховали свої обличчя, своєю поведінкою показали, що вони хочуть розділення і розвалу України. Ми цього не хочемо. Україна як була єдиною, так і залишиться», - зазначила харків'янка Інна Цехановіч.