Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній клінічній лікарні відкрито нове фізіотерапевтичне відділення

В обласній клінічній лікарні відкрито нове фізіотерапевтичне відділення

Сьогодні у комунальному закладі охорони здоров’я «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбулося відкриття оновленого фізіотерапевтичного відділення. У заході взяв участь заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма. Як він зазначив, у рамках реалізації завдань удосконалення надання планової медичної допомоги населенню Харківського регіону в Обласній клінічній лікарні – Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф проведена реорганізація фізіотерапевтичного відділення.

«Завдяки проведеній системній реорганізації можливості відділення значно розширились, а завдяки переоснащенню воно на сьогодні може забезпечити суттєве збільшення кількості пролікованих хворих із підвищенням ефективності та результативності лікування. Принциповий та якісний розвиток можливостей та потужностей фізіотерапевтичного відділення головного медичного закладу регіону, яким є Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, є логічним завершальним етапом оновлення матеріально-технічної бази фізіотерапевтичної служби Харківської області», - сказав Ігор Шурма.

Довідка. Фізіотерапевтичне відділення КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» надає допомогу хворим з усіх клінічних підрозділів лікарні. У середньому за рік у фізіотерапевтичному відділенні отримують лікування біля 7 тисяч хворих (проводиться біля 200 тисяч процедур). У спектрі надання фізіотерапевтичних методів та лікувальних методик фізіотерапевтичного відділення сьогодні є: електролікування, магнітотерапія, лазеротерапія, водолікування, пелоїдотерапія (лікування грязями), рефлексотерапія, світлолікування, віброакустична, ультразвукова, інгаляційна терапія, лікувальна фізкультура, масаж.

В 2013 році відділення переоснащено новим сучасним обладнанням, у тому числі, за рахунок субвенції з державного бюджету отримано комплекс сучасних апаратів для гальванізації та електрофорезу, УВЧ-терапії зі ступінчатим регулюванням потужності; низькочастотної електротерапії «Радиус-01ФТ»; ультразвукової та магнітотерапії біговим імпульсним полем, магніто-ІЧ-лазерним терапевтичним апаратом «Мілта Ф-8-01»; ртутно-кварцевим опромінювачем, сучасним та високоефективним ультразвуковим інгалятором «ВУЛКАН-1»; апарат низькочастотний електротерапевтичний та медичний інвентар; обладнання для водолікування, яке дозволяє проводити віхреві та перлинні ванни, у тому числі душі Шарко, циркулярний, підводний душ-массаж на суму майже 500 тис. грн.

В ході підготовчих робіт впродовж 2013 року проведена реконструкція приміщень за рахунок залучених коштів на загальну суму 750 тис. грн. Проведено капітальний ремонт та переоснащення відділення, заміна вікон, повністю оновлені покриття стелі, стін та підлоги; замінені мережі електропостачання з використанням сучасних енергозберігаючих пристроїв; проведено також повний відновлювальний ремонт систем водопостачання, каналізації та опалення. Проведено заміну дверей, оновлено систему кондиціонування та вентиляційну систему у всіх приміщеннях відділення. Для відділення закуплені нові меблі на загальну суму 141,35 тис. грн., у тому числі за рахунок обласного бюджету на суму 122,24 тис.грн. та залучених коштів на суму 19,1 тис.грн.