Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На «гарячу лінію» Департаменту охорони здоров'я ХОДА минулого року звернулися понад 500 мешканців області

На «гарячу лінію» Департаменту охорони здоров'я ХОДА минулого року звернулися понад 500 мешканців області

На телефонну «гарячу лінію» Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації з питань медико-соціального обслуговування у 2013 році звернулися 510 жителів Харківської області. Про це повідомили в Харківському обласному центрі здоров'я. Левова частка звернень громадян стосується онкологічних захворювань – близько 50% всіх дзвінків на «гарячу лінію» надходить від осіб, стурбованих саме цією проблемою. Жителів області хвилюють теми доступності лікарських препаратів, імунопрофілактики, отримання безоплатного лікування в медичних закладах. Популярними у телефонних зверненнях громадян є також питання вакцинації дітей та реалізації в Харківській області пілотного проекту з державного регулювання цін на медикаменти для хворих на гіпертонію.

Довідка. «Гарячу лінію» Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації було відкрито в травні 2013 року на базі Харківської обласної клінічної лікарні – центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф і Харківського обласного центру здоров'я. Консультації, що стосуються медико-соціального обслуговування, можна отримати за телефонами (057) 712-01-91, 704-72-94 (цілодобово) і (057) 705-31-52 (щодня з 9.00 до 18.00, окрім вихідних і святкових днів).

Телефони «гарячої лінії» Департаменту вказані на інформаційних стендах всіх закладів охорони здоров'я Харківської області. Також населення проінформовано через засоби масової інформації.