Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка живопису та графіки «Колір і світло» Дениса Чернова

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється виставка живопису та графіки «Колір і світло» Дениса Чернова

23 січня 2014 року о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх) відкриється персональна виставка живопису та графіки Дениса Чернова «Колір і світло». У своїх роботах автор розкриває природу краси через синтез ідеально побудованої форми, виразність світлотіньових відносин і гармонію фарб. Його твори - це цілісність тонкощів кольору і виразності світла. Тут відбувається народження гармонійного симбіозу, який дихає, рухається і живе, черпаючи свою енергію в гармонії природи і людини.

В експозиції представлені такі жанри як: пейзаж, портрет, ню, а також міжжанрові твори, які представляють собою художньо-дослідні пошуки з вивчення натури і її різних форм і фактур існування в навколишньому світі. Художник показує глядачеві, як, змінюючи фокус бачення від масштабних панорам до концентрації на деталі, можна пізнати красу в повсякденності і проникати в суть речей через інтуїтивно-емоційні відчуття. Автор використовує світло таким чином, що воно перетворюється в субстанцію, яка стає більше, ніж просто засіб образотворчого мистецтва. Вона здатна оживляти фактури і образи до такої міри реалістично, що його твори, з одного боку, створюють ілюзію задзеркалля, а з іншого, допомагають побачити безмежність краси в найдрібніших деталях нашого природного середовища проживання.

Виставка триватиме до 8 лютого 2014 року. Вхід вільний.

Довідка. Денис Чернов народився 22 травня 1978 року. Живе і працює в Харкові. У 1998 році закінчив Харківське художнє училище. У 2004 році випускник факультету «Образотворче мистецтво» спеціалізації «Графіка» Харківської державної академії дизайну і мистецтв. Учасник українських та міжнародних виставок (більше 70). Роботи знаходяться в приватних зібраннях України, Росії, Греції, Англії, Іспанії, Італії, Франції, США, Канади, Японії, успішно продаються на аукціоні «Christie's». Працює в різних графічних і живописних техніках, перевагу віддає малюнку олівцем. Жанровий діапазон: пейзаж, портрет, ню, ілюстрація, фігурні композиції, літературні та історичні ремінісценції.

Теги