Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Покарання нелегальних перевізників будуть більш жорсткими

Покарання нелегальних перевізників будуть більш жорсткими

Питання формування державної політики щодо забезпечення безпеки перевезення пасажирів автомобільним транспортом та виведення з ринку нелегальних перевізників обговорювалися сьогодні під час відеоконференції «Організація автомобільних пасажирських перевезень: виведення з ринку недобросовісних учасників перевезень». За інформацією начальника відділу внутрішніх перевезень Департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури України Володимира Баліна, в окремих областях ситуація кричуща - до 30% перевізників працюють нелегально, 95% таксомоторних перевезень здійснюються без ліцензій.

«Сьогодні існує проблема взаємодії податкової міліції Міністерства доходів і зборів та підрозділів МВС по боротьбі з економічними злочинами. Ми просимо керівництво облдержадміністрацій, щоб вони скоординували діяльність цих структур у даному питанні. Як приклад, у Харківській області ця робота скоординована. Це дуже кропітка робота, але вона дає результат. Можна чекати новий закон ще довго, але хто хоче, шукає можливості вже зараз. Як показує практика, Харків цю можливість знайшов», - сказав Володимир Балін.

Він також зазначив, що Міністерство інфраструктури запропонувало ряд змін до Адміністративного кодексу України щодо покарання перевізників, які працюють без дозвільних документів.

«Штрафні санкції за роботу без дозвільних документів збільшаться суттєво - на 5-10%. За порушення в перший раз – штраф та вилучення транспортного засобу, вдруге - сума штрафу буде вже більша, а транспортний засобів конфісковано. На сьогоднішній день з усіма міністерствами цей механізм узгоджений, і я сподіваюся, що Верховна Рада нас підтримає», - сказав Володимир Балін.