Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадськість готова брати активну участь у створенні комфортних умов для залучення інвестицій в Харківську область

Громадськість готова брати активну участь у створенні комфортних умов для залучення інвестицій в Харківську область

Про це під час круглого столу повідомив член Громадської ради при ХОДА, директор регіонального відділення Всеукраїнської громадської організації «Український союз промисловців і підприємців» Едуард Набока. «Сьогодні, говорячи про те, що ми хочемо залучити інвесторів у Харківський регіон, повинні чітко розуміти, що людина спочатку досліджує всі можливості і умови місцевого ринку. Ми повинні забезпечити можливість повного аудиту фінансових вкладень в нашій країні. Тому необхідно створити умови для безпечного бізнесу, в тому числі, в який інвестують гроші люди за кордону, і можливість активної роботи Харківського регіону на законодавчому полі з точки зору створення більш комфортних умов для бізнесу. Український союз промисловців і підприємців готовий брати участь у всіх процесах, ми готові співпрацювати і допомагати» , - сказав він.

У свою чергу секретар комітету з питань запобігання та протидії корупції, захисту цивільних прав населення Громадської ради при ХОДА Юрій Мастеров додав, що рішення місцевих проблем, які виникають в територіальних громадах області, із залученням інвестицій може докорінно змінитися.

«Ресурсу, потенціалу бюджетного Харківської області не завжди вистачає. Але існує величезна кількість донорів, які працюють за соціальними програмами, пов'язаними з охороною здоров'я, житлово-комунальною сферою, захистом правопорядку, збереження історичних цінностей. У Харків, на жаль, на відміну від західної частини України кошти спонсорів доходять в меншій кількості. Створення ресурсних центрів допоможе залучити інвесторів нашим організаціям, у яких є великий потенціал, плани і людський ресурс для вирішення проблем, але не вистачає коштів. Залучення донорів допоможе вивести абсолютно на інший рівень вирішення тих соціальних проблем на які не завжди вистачає коштів місцевої адміністрації», - сказав Юрій Мастеров.