Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планують активно залучати міжнародну технічну допомогу

На Харківщині планують активно залучати міжнародну технічну допомогу

Про це сьогодні в ході круглого столу «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року» заявив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов. Він зазначив, що «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року» повинна замінити собою 4 вже діючі обласні програми.

«Це програма експортного потенціалу, програма по залученню іноземних інвестицій, програма транскордонного співробітництва, програма зі створення індустріального парку «Рогань». Всі вони увійдуть в одну узагальнену програму. Програма, по суті, носить стратегічний характер для Харківської області. Усі міжнародні відносини, які область вибудовуватиме найближчим часом, будуть пов'язані, в тому числі, і з реалізацією даної програми і її положень», - сказав Денис Ткачов.

Він зазначив, що в рамках Програми виділяють три основні напрями діяльності. Насамперед, розвиток міжрегіональних зв'язків. Також одним з ключових напрямків Програми стане робота щодо залучення та ефективного використання міжнародної технічної допомоги. «На сьогодні область не в достатній мірі використовує свій потенціал для участі у міжнародних програмах та залученні міжнародного фінансування, в першу черг, для вирішення соціальн -економічних проблем регіону. На початок 2013 року Харківська область використала всього 1/180 частину від обсягу фінансування за програмами міжнародної технічної допомоги, які заходять в Україну», - сказав Денис Ткачов.

Також в рамках нової Програми будуть розроблятися нові методи підвищення експортного потенціалу та конкурентоспроможності регіону.

Теги