Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вперше відбулося громадське обговорення концепції «Програми розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року»

На Харківщині вперше відбулося громадське обговорення концепції «Програми розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року»

Сьогодні у Харківському національному економічному університеті імені С.Кузнеця відбувся круглий стіл «Програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року», в рамках якого відбулося громадське обговорення концепції та конкретних заходів щодо розвитку експортного потенціалу Харківського регіону та стимулювання інвестиційної діяльності.

У заході взяли участь заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов, перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону - начальник аналітичного управління ХОДА Олена Бугло, члени Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації, науковці, керівники провідних підприємств області, представники обласної державної адміністрації та обласної ради, а також представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Харківській області.

«Шановні колеги, дякую вам за те, що знайшли час взяти участь у круглому столі. Ваша участь дуже важлива для нас, оскільки вперше в Харківській області виноситься на громадське обговорення, на громадську експертизу серйозна, стратегічного характеру програма, яка пов'язана з розвитком міжнародних відносин Харківської області та зі стратегією поліпшення експортного потенціалу та роботи з іноземними інвесторами. Програма досить велика і комплексна. Ми принципово пішли на те, щоб детально обговорити всі аспекти, які стосуються розвитку міжнародних відносин області. Тому ухвалили рішення розбити обговорення цієї програми на 3 основні частини. Сьогодні на ваше обговорення ми виносимо головний розділ програми, який пов'язаний з експортним потенціалом, зовнішньоекономічною діяльністю. Ваші думки у подальшому будуть враховані в програмі», - сказав Денис Ткачов.

Довідка. Обласна програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року – це нова концепція відбудови взаємовідносин Харківського регіону з іноземними та міжнародними партнерами.
Розробником проекту програми є Департамент економіки і міжнародних відносин ХОДА із залученням широкого кола фахівців та представників громадськості.
Громадське обговорення програми відбуватиметься в 3 етапи, що охоплюють всі її основні напрями, а саме:
- залучення та ефективне використання міжнародної технічної допомоги;
- зовнішньоекономічна та інвестиційна діяльність;
- прикордонне, міжрегіональне та міжнародне співробітництво.
Також за результатами цих заходів планується підсумкове обговорення проекту програми перед її внесенням на розгляд сесії обласної ради.

Теги