Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У театрі ім.Пушкіна презентовано книгу спогадів про Олександра Барсегяна

У театрі ім.Пушкіна презентовано книгу спогадів про Олександра Барсегяна

До 85-річчя з дня народження Олександра Барсегяна у театрі ім. О.С.Пушкіна відбулася презентація книги спогадів «Барс з роду Мельпомени». У спогадах колег, учнів, театральних діячів, в документах і фотографіях книга відображає яскраве творче життя нашого сучасника - відомого театрального режисера і педагога, народного артиста України, члена-кореспондента Національної академії мистецтв України, Почесного громадянина міста Харкова Олександра Барсегяна. Книгу представила його вдова Ніна Сафронова.

"Книга дуже своєчасна, тому що, з одного боку, ще не пройшла гострота відчуттів від феномена неординарної особистості, якою був Олександр Сергійович, з іншого боку - було достатньо часу для осмислення його внеску в спадщину сучасного театрального мистецтва Слобожанщини та України", - зазначив директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов.

У презентації взяли участь автори включених до книги спогадів - декан театрального факультету Університету мистецтв Г.Я.Ботунова, завідувач кафедри майстерності актора Університету мистецтв Л.В.Садовский, генерал-лейтенант українського козацтва А.І.Горових, режисер театру ім.Шевченка, заслужений діяч мистецтв України С.В.Пасічник, а також представники творчої еліти Харкова: директори харківських театрів, голова Спілки театральних діячів С.А. Бичко, керівник «Чичибабін-центру» Л.С. Чичибабіна, директор театрально-музичної бібліотеки ім.Станіславского І.А. Аввакумова і багато інших колег і друзів  Олександра Сергійовича Барсегяна.