Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час аномально теплої погоди негативних явищ для перезимівлі озимих культур не відмічалось

Під час аномально теплої погоди негативних явищ для перезимівлі озимих культур не відмічалось

Про це у коментарі газеті «Слобідський край» повідомила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Олена Крамська. «Озимі зернові культури посіяно на площі 448,1 тис. га, в тому числі пшениці та тритікале – 437,4 тис. га, ячменю – 3,6 тис. га, жита – 7,1 тис. га. Крім того, посіяно озимий ріпак на площі 15,1 тис. га», - сказала Олена Крамська.

Також вона зазначила, що під час аномально теплої погоди негативних явищ для перезимівлі озимих культур не відмічалось. На час припинення осінньої вегетації у доброму стані знаходилось 48,8 % посівів, у задовільному – 34,4%, слабких та зріджених було 16,8%.

«Зниження температури повітря до мінус 10 градусів, навіть без снігового покриву, призведе до зниження температури ґрунту на глибині вузла кущіння до мінус 3-5 °С. Така температура не є критичною для загартованих сортів озимих зернових культур, які рекомендовані для нашої області. У таких посівів може постраждати частина листкової поверхні, що відновлюється навесні. А нашкодити різке зниження температури може лише слабозимостійким сортам пшениці, озимого ячменю, а також посівам зі слабко розвинутими незагартованими рослинами на полях, де не дотримані всі вимоги технології», - додала заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА.