Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі пацієнти, які постраждали під час пожежі на Харківській ювелірній фабриці, повністю забезпечені медикаментами і для них створені відповідні умови

Всі пацієнти, які постраждали під час пожежі на Харківській ювелірній фабриці, повністю забезпечені медикаментами і для них створені відповідні умови

Про це заявила головний лікар міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова Олена Ковальова. «Всі пацієнти, які постраждали при пожежі на Харківській ювелірній фабриці, повністю забезпечені медикаментами і для них створені відповідні умови. Скарг від хворих і їхніх родичів немає. Інформація про потреби у здачі крові для хворих і перерахування грошей, яка тиражується в даний час, повністю не відповідає дійсності. Завжди є люди, які намагаються зробити бізнес на чужому горі. Кров була потрібна тільки одному пацієнтові, і зараз він вже не потребує кровозамінників. Всі постраждалі забезпечені медикаментами та предметами медичного призначення завдяки зусиллям міської та обласної влади», – сказала Олена Ковальова.

За її словами, 10 січня у міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. А.І. Мещанінова знаходиться 6 постраждалих від пожежі. З них 5 в опіковому відділенні, їх стан задовільний, а також один пацієнт перебуває у відділенні реанімації для хворих з політравмою. Стан хворого в реанімації стабільний, прогноз позитивний.

Крім цього, додала Олена Ковальова, один пацієнт – ця людина отримала травми після падіння з висоти – був переданий на четвертий рівень надання медичної допомоги, в Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М.І. Ситенка АМН України, де йому зможуть надати відповідну допомогу.