Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На ХХІІ зимових Олімпійських іграх у Сочі Україну представлятимуть 45 спортсменів

На ХХІІ зимових Олімпійських іграх у Сочі Україну представлятимуть 45 спортсменів

Як повідомив під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України Міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін, на даний момент визначено 45 спортсменів, які представлятимуть нашу країну на ХХІІ зимових Олімпійських іграх у Сочі. Вони виступатимуть в 11 з 15 видів спорту, а всього за медалі боротимуться близько 3 тисяч атлетів з 80 країн світу.

За словами Міністра, найбільше представництво українських атлетів буде в біатлоні – 11 спортсменів та лижних перегонах – 8. По шість спортсменів боротимуться за медалі у фрістайлі, санному спорті та фігурному катанні. У сноубордингу будуть брати участь 4 спортсмени, в лижному двоборстві й гірськолижному спорті – по 3, в бобслеї – 2 та по одному спортсмену боротимуться за місця на п'єдесталі в шорт-треку і в стрибках на лижах з трампліна.

«Ви знаєте, що в зимових видах спорту ми не такі сильні, як в літніх. Але цього року, і я в це дуже вірю, ми зможемо показати гідний результат та, нарешті, подолати позначку в дві медалі, які максимально вдавалося завоювати нашим спортсменам», – наголосив Равіль Сафіуллін.

Міністр додав, що у ХІ зимових Паралімпійських іграх, які відбуватимуться в Сочі з 7 по 16 березня 2014 року, візьме участь 31 особа – це на 5 спортсменів більше, ніж на останній Паралімпіаді у Ванкувері, де українці здобули 19 нагород.