Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У кінотеатрі «Боммер» вшанували пам'ять кінорежисера Сергія Параджанова

У кінотеатрі «Боммер» вшанували пам'ять кінорежисера Сергія Параджанова

У рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» у кінотеатрі «Боммер» сьогодні відбувся вечір пам'яті Сергія Параджанова, присвячений 90-річчю з дня народження легендарного кінорежисера. За словами кінознавця, члена селекційної комісії Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Наталії Черкасової, будучи культурною столицею України, Харків не міг залишити непоміченими дві ювілейні дати - 90-річчя з дня народження видатного українського режисера Сергія Параджанова та 50-річчя найвідомішої його роботи «Тіні забутих предків».

«У рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» ми продовжуємо знайомити наших глядачів зі значимими особистостями і фільмами українського кінематографа. Тому ми не могли пройти повз цих ювілеїв. Сьогодні ми вирішили показати відразу два фільми. Перший – документальна стрічка Романа Ширмана «Небезпечно вільна людина», на мій погляд один з найкращих фільмів про Параджанова, і другий – «Тіні забутих предків». Це фільм, що став класикою українського кінематографа завдяки непересічній особистості режисера, самобутніх, властивих тільки йому рис в режисурі, операторській роботі і акторському складу», – сказала Наталія Черкасова.

Організатори надали можливість цінителям таланту Сергія Параджанова, а також майбутнім режисерам – студентам Харківської державної академії культури – побачити цей шедевр світового кіномистецтва не в телевізійній версії, а на великому екрані кінозалу.