Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У зв'язку з пожежею на ювелірній фабриці прокуратурою відкрито кримінальне провадження

У зв'язку з пожежею на ювелірній фабриці прокуратурою відкрито кримінальне провадження

Як заявив в.о. прокурора Харківської області Володимир Суходубов, за результатами пожежі в приміщеннях ТОВ «Харківська ювелірна фабрика» на території заводу «ХАРТРОН» було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 270 КК України – це порушення правил техніки безпеки, яке спричинило загибель людей. Створена слідчо-оперативна група. Роботу веде слідча група УВС області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.

«На даний момент висунуто 2 основні версії: перша будується за статтею 270 – порушення правил пожежної безпеки, в результаті якого 8 осіб загинуло, а ще 7 травмовано. Ми можемо говорити, що це людський фактор. Друга версія – порушення правил охорони праці, яке переслідується за статтею 271 Кримінального кодексу України, і суб'єктом відповідальності є посадові особи підприємства. У даній ситуації завдання правоохоронних органів – встановити справжню причину трагедії та визначити відповідальних осіб», – відзначив в. о. прокурора.

За його словами, попередній огляд виявив порушення пожежної безпеки, зокрема, відсутність евакуаційного виходу – залізні двері були замкнені. Згідно із ст. 270 відповідальність винних становить від 3 до 7 років позбавлення волі, за ст. 271 – до 8 років.