Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкрилася виставка Сергія Камишан «Айсберг»

У галереї «Бузок» відкрилася виставка Сергія Камишан «Айсберг»

Сьогодні в малій залі інформаційно-виставкового центру «Бузок» відкрилася виставка «Айсберг». Гостям галереї її представили директор інформаційно-виставкового центру Алла Суфранова і автор робіт Сергій Камишан. «Сьогодні у нас відкривається виставка Сергія Камишан. Це дивовижна, всебічно обдарована людина, яка працює в різних стилях і техніках. Це і живопис, і декоративно-прикладне мистецтво, і графіка, і мозаїка. На творчість його надихають близькі та рідні люди. Він дуже скромний і ніколи не виставляв на перший план свою творчість, але досягав всього лише власною працею і талантом. На сьогоднішній день він працює начальником декораційного цеху академічного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченко. 12 січня майстру виповнюється 55 років, і виставка «Айсберг» приурочена до його ювілею», – зазначила Алла Суфранова.

В галереї представлено 14 інтер'єрних робіт Сергія Камишан і 4 картини. Яскраво виражені 2 сторони творчості автора – зображення композицій з рослин, де він застосовує швидкісний живопис, а також тематичних картин, що виконуються з використанням графічної і плакатно-декоративної техніки.

«Вже 10 років я займаюся саме такою технікою, графічно-плакатним стилем. Кожен твір - це розповідь. У своїх роботах я прибираю все зайве, і залишається графічно-плакатна розповідь. Може, для когось достатньо буде побачити тільки верхівку, а хтось, можливо, буде інший сенс шукати в цих роботах - це вже залежить особисто від людини. Я розглядаю в цьому смислове навантаження, яке несе саме айсберг: його вершина і та частина, яка захована під водою і, можливо, приховує найголовніший його алмаз», - сказав Сергій Камишан.

Довідка. Сергій Камишан народився в м. Пенза 12 січня 1959 року. Закінчив Харківський художньо-промисловий інститут (нині – Харківська державна академія дизайну та мистецтв) в 1982 році. У 1989 році він був прийнятий до Спілки дизайнерів СРСР, а потім – до Спілки дизайнерів України. Брав участь у республіканських, всесоюзних і міжнародних виставках. Живе і працює в Харкові з 1999 року.