Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року на Харківщині буде продовжена робота з розширення мережі дитячих садків та створення НВК

Цього року на Харківщині буде продовжена робота з розширення мережі дитячих садків та створення НВК

Про це розповів в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту науки і освіти ХОДА Роман Шаповал. «Я сподіваюся, що 2014 рік буде кращим, ніж 2013-й. Фактично затверджені всі правила і умови вступу до вищих навчальних закладів. Вже визначені дати, коли буде відбуватиметься зовнішнє незалежне оцінювання. Продовжиться реалізація соціальних ініціатив Президента України. В рамках реалізації програми розвитку освіти Харківщини «Новий освітній простір на 2014-2018 рік» плануються певні нововведення: перш за все, за прикладом м. Харкова почати реалізацію підпрограми «Шкільне молоко» - це також одна із соціальних ініціатив Президента і Уряду. Також планується продовжити розширення мережі дошкільних навчальних закладів, і, відповідно, зменшення навантаження на одне місце в таких закладах», - повідомив Роман Шаповал.

Також він відзначив, що по загальній середній освіті планується створення навчально-виховних комплексів шляхом об’єднання шкіл з дошкільними навчальними закладами для зменшення навантаження на бюджетне фінансування. Роман Шаповал повідомив, що з цією метою є певні плани щодо введення в експлуатацію нового загальноосвітнього навчального закладу, але все буде залежати від фінансування.

За інформацією директора Департаменту науки і освіти, у сфері професійно-технічної освіти на 808 одиниць буде зменшено державне замовлення для тих, хто буде навчатися на базі 9-ти класів. Це пов’язано лише з тим, що цього року на 2600 осіб менше випускається з 9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів.