Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські волонтери поїдуть на XXII Зимові Олімпійські і XI Паралімпійські ігри

Харківські волонтери поїдуть на XXII Зимові Олімпійські і XI Паралімпійські ігри

Сьогодні на прес-конференції "Волонтерство на XXII Зимових Олімпійських та XI Зимових Паралімпійських іграх, які відбудуться в м. Сочі в 2014 році" начальник відділу зовнішніх зв'язків Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Марина Степанова розповіла, що в ході підготовки до Олімпіади і Параліпіади в Сочі більше 14 представників ХГУ «Народна українська академія» взяли участь у процедурі відбору волонтерів. Серед охочих були студенти, аспіранти, викладачі університету. З 14 претендентів були обрані 4.

Студентка 3-го курсу університету Анна Шарая, одна з переможниць, розповіла, що проект був дуже масштабний і відбір проводився серйозно і ретельно.

«Першим етапом було заповнення анкет, що складаються з великої кількості питань. Після чого послідкувало співбесіда: питання задавали найнесподіваніші, вони стосувалися психологічних підходів до вирішення стресових ситуацій, навичок і вмінь, які дуже важливо проілюструвати прикладами з життя. Потім було інтерв'ю безпосередньо з координатором напрямку, до якого хочете приєднатися», - пояснила Анна Шарая.

Студент 2-го курсу університету Едуард Миколенко розповів, що він візьме участь в Олімпійських іграх як референт головного лікаря лікарні.

«Моє завдання - встановити зв'язок між травмованим спортсменом, який звертається до лікарні, і лікарем, який може не знати іноземної мови. Я проходив дуже серйозне навчання на порталі волонтерів: добровольців навчають іноземної мови, історії Олімпійських та Паралімпійських ігор. Якщо Міжнародний Олімпійський Комітет влаштовують ваші показники, і він схвалює вашу кандидатуру, ви переходите безпосередньо до вивчення всіх нюансів, які пов'язані з вашою роботою», - сказав він.