Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрилась Всеукраїнська виставка «Різдвяна»

У Харкові відкрилась Всеукраїнська виставка «Різдвяна»

Сьогодні в Будинку художника була відкрита Всеукраїнська виставка «Різдвяна». В урочистостях взяли участь голова Харківського відділення Національної Спілки художників України Віктор Ковтун, директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, члени Харківського відділення НСХУ і гості. «Ця подія повторюється вже протягом 16 років. Вже котрий рік поспіль у католицьке Різдво ми відкриваємо різдвяну виставку. Перші виставки були обласними, але тепер вони всеукраїнського рівня. Цього року у виставки рекордна кількість учасників: 18 областей України, представники Москви, Чебоксар і Санкт-Петербурга – всього 255 авторів. Тут представлено близько 300 робіт усіх видів і жанрів, і всі вони мають високий художній рівень», – зазначив Віктор Ковтун.

Дмитро Кузнєцов від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна привітав присутніх з відкриттям виставки і наступаючими святами.

«Сьогодні чудова подія в культурному житті всієї Слобожанщини. Від Харківського відділення Спілки художників виходить багато серйозних ініціатив найбільш гідного рівня. Хотілося б побажати, щоб всі ваші чудові творчі починання тривали і в майбутньому. У 2014 році ми відзначаємо не лише 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, а й ювілей нашого видатного земляка – художника Іллі Рєпіна. Цій події буде присвячений великий комплекс заходів, і, сподіваюся, в них візьме активну участь Харківське відділення Національної Спілки художників України», – зазначив директор Департаменту.

Також в ході відкриття були вручені членські квитки художникам, яких прийняли до лав Харківської організації Національної Спілки художників України. Зокрема, новими членами Спілки художників стали генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, Герой України Анатолій М'ялиця і ректор Національного університету будівництва та архітектури Юрій Шкодовський.

«На відкритті цієї виставки ми вручили посвідчення новим членам Спілки журналістів – всього 34 нових члени. Сьогодні Харківська організація налічує у своїх лавах 452 члени Спілки і 150 членів Молодіжного об'єднання Союзу», – повідомив Віктор Ковтун.