Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська обласна міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення підбила підсумки своєї роботи за 2013 рік

Харківська обласна міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення підбила підсумки своєї роботи за 2013 рік

На сьогоднішньому засіданні Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення (ХОМКМР) під головуванням заступника голови ХОДА Олега Анпілогова розглядалися питання про підсумки її роботи з правової освіти населення у 2013 році та планах роботи на 2014 рік. Як зазначив Олег Анпілогов, цей рік виявився для ради досить насиченим. На розгляд та обговорення виносилися важливі теми для правоосвітньої діяльності. Для підвищення ефективності роботи ХОМКМР вперше для визначення проблемних питань та визначення стратегічних напрямків роботи у сфері правової освіти було ухвалене рішення про доцільність застосування соціологічного дослідження, яке є одним з найефективніших способів отримання достовірної інформації про соціальні процеси і явища.

«У поточному році нам, я вважаю, робота вдалася. Ми з вами робимо свій внесок в необхідну роботу з підвищення рівня правової культури населення. Ми допомагаємо нашим громадянам почуватися впевнено зі знанням своїх прав і обов'язків. Я пропоную оголосити 2014-й роком кардинального поліпшення роботи ради та спрямувати наші спільні зусилля для вироблення нових форм і методів роботи, які б дозволили нам більш ефективно впливати на загальноправову культуру наших співгромадян» , - сказав Олег Анпілогов .

Роботу ХОМКМР за 2013 рік визнали такою, що досягла позитивних зрушень та забезпечувала достатній рівень взаємодії та координації діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян, навчальних закладів та закладів культури, наукових установ, засобів масової інформації у сфері правової освіти населення.

Довідка. Протягом цього року відбулося 4 засідання ради, на яких обговорювалися питання: «Правоосвітня робота Інспекції з питань захисту прав споживачів у Харківській області», «Профілактика повторної злочинності. Взаємодія установ виконання покарань, територіальних органів внутрішніх справ, органів праці та соціального захисту населення, центрів зайнятості в зазначеному напрямку. Інформування населення про основні положення кримінального та кримінально-процесуального законодавства», «Діяльність закладів культури м. Харкова та Харківської області щодо підвищення рівня правової освіти населення. Співпраця у вказаному напрямку з правоохоронними органами, органами виконавчої влади, громадськими організаціями», «Про результати соціологічного дослідження «Соціологічний моніторинг рівня правової культури школярів і студентів Харківської області».