Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Рік учасників бойових дій на території інших держав особлива увага приділятиметься медичному обслуговуванню та патріотичному вихованню молоді

У Рік учасників бойових дій на території інших держав особлива увага приділятиметься медичному обслуговуванню та патріотичному вихованню молоді

В Харківській державній бібліотеці ім. Короленка відбулося засідання круглого столу на тему: «Про основні напрями виконання Указу Президента України «Про проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав». Учасники обговорили питання патріотичного виховання молоді, роль і значення центрів захисту правди історії при громадських організаціях ветеранів Великої Вітчизняної війни та ветеранів – учасників бойових дій на території інших держав, питання виконання Законів України в частині надання пільг ветеранам, святкування 25-річчя виведення військ з Республіки Афганістан.

Від імені Харківської облдержадміністрації учасників круглого столу привітала заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова.

«Ми згадуємо про воїнів-інтернаціоналістів, воїнів-афганців не тільки коли наближаються якісь дати. В обладміністрації створено організаційний комітет. До нього увійшли 24 людини – це керівники громадських афганських організацій, воїнів-інтернаціоналістів, директори Департаментів і начальники управління міської ради та обласної адміністрації. На початку грудня було проведено перше засідання, його провів голова оргкомітету, голова ХОДА Михайло Добкін. У ході засідання було розглянуто план заходів, які планується провести в Рік учасників бойових дій на території інших держав. Члени оргкомітету внесли свої пропозиції, яким би вони хотіли бачити цей план. На сьогоднішній день план доповнюється, і в найближчому майбутньому він буде затверджений. Особлива увага приділятиметься медичній сфері, оздоровленню», – розповіла Ольга Дутова.

Також вона зазначила, що за пропозицією губернатора Михайла Добкіна в храмах відбудеться молебень, присвячений пам'яті загиблих. Крім цього, велика увага приділяється патріотичному вихованню молоді, урокам історії з даної тематики.

Теги