Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області не буде побудовано жодного об'єкта, який являв би небезпеку для здоров'я людей

В Харківській області не буде побудовано жодного об'єкта, який являв би небезпеку для здоров'я людей

Про це сьогодні повідомив під час підсумкової прес-конференції в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Все, що пов'язано з перевезенням, збиранням, складуванням та утилізацією твердих побутових відходів не повинно у нас бути предметом, який викликає суперечки у людей, а має бути темою, яка допомагає нам наводити лад у своєму власному будинку, вирішувати побутові і екологічні проблеми. Жоден об'єкт, який буде представляти небезпеку для здоров'я людей, на території Харківської області побудований не буде», – сказав Михайло Добкін.

Також він зазначив, що в 2010 році була ухвалена стратегія сталого економічного розвитку Харківської області, яка грунтується на економіці, соціальній політиці та екології.

«Я говорю про це тільки лише тому, що питання екології додали вперше в Стратегію розвитку регіону саме в 2010 році, і там йому приділяється достатньо багато уваги. Проблема з полігоном в м. Люботин – це не більше ніж спроба втрутитися в цей процес якимось горе-політикам, відсутність достатнього досвіду і вміння працювати з людьми у органів місцевого самоврядування м. Люботина, зокрема у мера міста Володимира Теличка. Коли настане час, ми обов'язково зустрінемося з громадськістю, та фахівці цифрами і розрахунками покажуть всю безпідставність претензій, які висловлюють деякі жителі м. Люботина», – повідомив Михайло Добкін.