Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заводи «Турбоатом» і «Електроважмаш» - найбільш прибуткові машинобудівні підприємства області

Заводи «Турбоатом» і «Електроважмаш» - найбільш прибуткові машинобудівні підприємства області

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» в ході Днів відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України, підбиваючи проміжні підсумки за 2013 рік, кажучи про плани на 2014 рік, розповів заступник голови ХОДА Андрій Моченков. «Якщо говорити про основні підприємствах, які , так би мовити, формують обличчя області, то в машинобудуванні працює 24 підприємства, в енергетиці - 7, у харчовій промисловості - 3. Як правило, частка кожного з них близько 20% у загальному обсязі виробництва продукції. Найбільший прибуток, якщо говорити про державні підприємства саме машинобудівного напрямку, у заводів «Турбоатом » і « Електроважмаш», їх прибуток становить понад 40% рентабельності. Сьогодні по області більше 60% промислових підприємств працює з прибутком» , - відзначив заступник голови ХОДА.

Андрій Моченков також підкреслив, що, оскільки більше 70% акцій ВАТ «Турбоатом » належать державі, то його також можна відносити до державних підприємств.

Також він розповів , що на підприємствах державних форм власності створено близько 40 тисяч робочих місць.

«Одним із найкрупніших підприємств є завод «Електроважмаш», там працюють близько 6,5 тис. осіб, ВАТ «Турбоатом», де понад 5000 робочих місць. Завод ім. Малишева - близько 4000 осіб, на ДНВП Об'єднання «Комунар» - понад 3000 осіб», - розповів Андрій Моченков.