Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вручені іменні стипендії Харківського фонду підтримки молодих обдарувань

Вручені іменні стипендії Харківського фонду підтримки молодих обдарувань

Сьогодні в малій залі Будинку рад відбулася 20-та ювілейна церемонія нагородження стипендіатів Фонду підтримки молодих обдарувань та вручення триразовим стипендіатам іменних стипендій пам'яті першого президента Фонду Євгена Кушнарьова. Переможців привітали заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко.

«На цій церемонії ми відзначимо учнів і студентів Харківської області, які завдяки своїм академічним, творчим і спортивним досягненням заслужили статус стипендіата фонду підтримки молодих обдарувань. Сьогодні ми відзначимо 30 стипендіатів за трьома напрямками. Це особливі діти, тому що вони завоювали цей статус в рік, оголошений Президентом України Віктором Януковичем Роком дитячої творчості. Їх імена звучали на п'єдесталах чемпіонатів Європи та світу, в проектах талант-шоу, вони щорічно привозять в нашу країну медалі міжнародних олімпіад, конкурсів і фестивалів. Завдяки вашим досягненням Харківська область протягом декількох років стабільно посідає перше місце в Україні за кількістю переможців шкільних олімпіад всеукраїнського рівня. Наш регіон по праву виборов статус європейської культурної столиці і провідного спортивного центру», – зазначив Євген Савін.

Цього року на конкурс подали заявки 55 осіб. За напрямками: «Точні, природні і гуманітарні науки» – 19 осіб; «Література і мистецтво» – 21 осіб; «Спорт» – 15 осіб.