Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У жителів сільських районів має бути доступ до всього спектру комунікаційних послуг

У жителів сільських районів має бути доступ до всього спектру комунікаційних послуг

Про це в ході обласної селекторної наради сказав заступник голови ХОДА Андрій Моченков. Він зазначив, що сьогодні, на жаль, існує певна нерівномірність в якості телекомунікаційних послуг, що надаються у великих містах і в сільській місцевості, і одне з основних завдань влади - виправити ситуацію.

«Наше основне завдання, і я зараз звертаюся до керівників на місцях - створити всі умови, щоб будь-який житель сільської області зміг отримувати такий спектр комунікаційних послуг, який отримують жителі Харкова чи Києва», - сказав Андрій Моченков.

У ході селекторної наради були заслухані доповіді представників харківської філії ПрАТ «Укртелеком». В.о. заступника директора з питань маркетингу та продажу послуг Харківської філії Олександр Ткаченко зазначив, що збільшення абонентської бази - один з головних пріоритетів організації.

«Станом на 01.10.2013 р. у Харкові та області послугами фіксованого телефонного зв'язку користуються 610589 абонентів, послугами проводового радіомовлення - 161704 споживачів, послуга ADSL-підключення до мережі Інтернет надається 109968 споживачам», - розповів Олександр Ткаченко.

Заступник голови ХОДА доручив главам районів і мерам міст області проаналізувати ситуацію щодо спектру телекомунікаційних послуг.

«У нас є тільки попередній результат моніторингу у районах і містах, але він носить загальний характер. Я звертаюся до вас - проведіть свій аналіз за всім спектром телекомунікацій. Говоріть конкретно: де немає вишок, оператора, покриття і т.д. І коли у нас буде чітке розуміння ситуації, ми почнемо точково працювати безпосередньо з кожним», - сказав Андрій Моченков.

Результати проведених моніторингів повинні бути надані в кінці січня.