Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадська рада - прекрасна модель взаємовідносин між органами влади та громадськістю

Громадська рада - прекрасна модель взаємовідносин між органами влади та громадськістю

Сьогодні у м.Балаклія відбулося спільне засідання Громадської ради при Харківській облдержадміністрації та громадської ради при Балаклійській РДА. У ньому взяли участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, голова Балаклійської РДА Іван Столбовий, голова Балаклійської райради Степан Масельський, голова Громадської ради при ХОДА Ірина Давидова, перший заступник голови Громадської ради при ХОДА Олександр Родіонов, члени Громадської ради при Балаклійській РДА.

У ході засідання було заслухано звіт голови Громадської ради при Балаклійській РДА Олександра Захарова про роботу ради у 2013 році. Також присутні обмінялися думками з питання покращення роботи Громадської ради при Балаклійській РДА задля розвитку громадянського суспільства в нашій державі, її взаємодії з місцевими органами влади.

За словами Вікторії Маренич, громадські ради - прекрасна модель взаємовідносин між органами влади та громадськістю.

«Мені дуже хочеться, щоб 2014 рік став роком побудови справжнього громадянського суспільства, щоб і органи влади, і громадські організації разом працювали над вирішенням багатьох питань. Користь в цьому буде не тільки для жителів району, думка яких буде врахована. Це також надійний тил для чиновника, оскільки при ухваленні будь-якого рішення вони можуть сказати: «Так, була проведена консультація з громадськістю, і ми отримали такі рекомендації». Саме таким чином ми пропонуємо вибудувати роботу з громадськістю. Але хочу підкреслити, що Громадська рада - це не громадська організація. Це нове формування, куди входять члени різних громадських організацій, що репрезентують думку своїх членів», - сказала Вікторія Маренич.