Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Малиженському психоневрологічному інтернаті відремонтували приміщення лазне-прального комплексу

У Малиженському психоневрологічному інтернаті відремонтували приміщення лазне-прального комплексу

Заступник голови Харківської облдержадміністрації сьогодні відвідав Малиженський психоневрологічний інтернат для жінок похилого віку та інвалідів з психічними розладами (Золочівський район). В цьому закладі у 2013 році був капітально відремонтований лазне-пральний комплекс. Кошти на ремонт у сумі 480 тис. грн. були виділені з обласного бюджету.

«З моменту вводу в експлуатацію у 1968 році капітальний ремонт лазне-прального комплексу не проводився жодного разу. Відремонтоване приміщення значно покращить умови для утримання психічнохворих людей і надасть можливість отримувати людям якісні послуги», - зазначив Ігор Шурма.

Крім того, два роки поспіль за кошти обласного бюджету проводилися роботи з покращення матеріально-технічної бази, а саме оновлення водонопірної вежі, системи водопостачання, обладнання опалення у двох корпусах. Наступним етапом буде утеплення будівель, обладнання пандусу, а також ремонт харчоблоку, який теж буде ремонтуватися за рахунок обласного бюджету і залучених коштів.

Довідка. Будинок-інтернат є комунальною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області. Розрахований на проживання 150 осіб. Жінки забезпечені належними умовами для проживання, житлові кімнати розраховані на 2-4-х осіб. Мешканці інтернату проживають у двох житлових двоповерхових будівлях, збудованих у 1969 та 1823 рр. (переобладнано у 1955 році).